ESBJERG AIRPORT FÅR NY FLYRUTE

Tre ugentlige afgange til England

Et længerevarende sværmeri mellem det engelske flyselskab Eastern Airways og Esbjerg Airport udmønter sig nu i en ny flyrute mellem Esbjerg og Englands energihub, Humberside.

Ruten skal primært betjene rejsende indenfor maritim- og vindenergi-branchen. 

Første tur fra Esbjerg Airport til Humberside finder allerede sted 14. december i år.

Fremover flyves ruten tre gange om ugen – mandag, onsdag og fredag – hele året rundt. 

Der er et stort behov

Klimakrisen kræver en markant og hurtig omstilling til grøn energi i Europa i de kommende år.

Esbjerg Airport har faciliteterne og viljen til at hjælpe virksomhederne med denne omstilling i form af infrastruktur til den grønne energisektor.

Den nye flyrute er et led i denne proces.

Lufthavnschef i Esbjerg Airport Susanne Kruse Sørensen siger:

”Der har længe været behov for en fast flyrute mellem Esbjerg og Humberside.

Vi øger derfor servicen over for vores kunder – både for erhverv i energisektoren men også for private, der gerne vil have en rejseoplevelse, og vi glæder os til at byde Eastern Airways velkommen i Esbjerg Airport.

Roger Hage fra Eastern Airways glæder sig også over den ny flyrute: ”Humber-regionen er Storbritanniens centrum for bæredygtig energi. Det er derfor et skridt i den bæredygtige udvikling, at vi kan samarbejde med Esbjerg om denne rute”.

Selv om flyruten først og fremmest tager sigte på at servicere ansatte i vindenergi-sektoren, så kan turister naturligvis også komme med, hvis de ønsker at opleve Humberside eller Esbjerg.

Fast track til havvindmøller fra Esbjerg Airport

Esbjerg Airport vil gerne bidrage til at sætte tempoet i den grønne omstilling op, og arbejder løbende på at forbedre logistikken til og fra videnergisektoren. Derfor er der lufthavn blandt andet opført en Vindterminal, hvorfra mandskab til videnergi-sektoren hurtigt kan blive fløjet til og fra havvindmølleparkerne. På under 15 minutter kan mandskabet parkere bilen foran Vindterminalen og sidde i helikopteren – klar til afgang. 

Grønnere luftfart

Ruten flyves henholdsvis af Eastern Airway’s ATR fly eller BAE Jetstream. Disse fly regnes for at være blandt de fly på markedet, der udleder mindst brændstof. Begge fly kan ligeledes flyve på det bæredygtige luftfartbændstof, SAF.