Esbjerg Airport sikrer erhvervslivets fremgang

Vores fornemmeste opgave er at fragte offshore personel og cargo til energisektoren hurtigt og sikkert til og fra Nordsøen.

Vores beliggenhed, infrastruktur og store vækstpotentiale gør, at vi er udvalgt som et EU knudepunkt.

K

Servicering af havvindmølleparker

Havvindmølleparkerne i Nordsøen skal udvides. Det fastlagde 4 europæiske Esbjerg Erklæringen, som blev underskrevet i Esbjerg af 4 europæiske verdensledere. Målet er at Tyskland, Danmark, Belgien og Nederlandene leverer mindst 65 GW havvind i 2030, og at kapaciteten øges til mindst 150 GW i 2050. Ambitionen er, at landene kan levere halvdelen af den grønne strøm fra havvind, som EU har brug for i 2050 for at opnå sit mål om klimaneutralitet.

Fremadrettet vil vi servicere havvindmølleparkerne i Nordsøen med fragt af personel og cargo. På samme måde bliver vi en vigtig facilitator i forhold til de fremtidige Power-to-X projekter.

Vi vil dermed bidrage til økonomisk vækst og udvikling regionalt, nationalt og internationalt.

K

Del af vigtig energi - infrastruktur

Lufthavnen har en yderst central beliggenhed i Esbjerg og er en vigtig del af energi-infrastrukturen både nationalt og internationalt.

Byen er kåret som Danmarks Energimetropol. Mere end 250 virksomheder og over 13.500 ansatte arbejder indenfor energi-og teknologi-sektoren.

Ti minutters kørsel fra lufthavnen ligger Esbjerg Havn, som er den absolut førende danske havn inden for olie-gas- og vindindustrien.

Har du brug for hjælp?

K

Offshore

Esbjerg Airport er med over 11 daglige helikopter- og flyafgange en vigtig port til Nordsøens olie-gas- og vind industri.

Gennem vores mange års servicering af offshore trafikken har vi cementeret os i branchen som en stærk samarbejdspartner nationalt og internationalt.

Læs mere om offshore aktiviterne i Esbjer Airport her.

K

Cargo

Esbjerg er de kommende år omdrejningspunkt for den nationale udbygning af havvind samt planlægningen og etablering af energiøer i Nordsøen.

Esbjerg Airport kan understøtte de virksomheder som blandt andet skal fragte cargo til og fra Nordsøen. Vi har specialiseret os i særligt store og tunge mængder cargo.

Læs mere om cargo i Esbjerg Airport her.

K

Offshore charter

I Esbjerg Airport tilbyder vi i samarbejde med HeliOIS muligheden for at skræddersy jeres virksomheds egen offshore rejse.

Læs mere om offshore charter i Esbjerg Airport her.